nieuws

Syntrus Achmea verkoopt woningen voor 15,75 miljoen

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft onlangs 15,75 miljoen euro een woningportefeuille verkocht bestaande uit 3 complexen met in totaal 52 eengezinswoningen, 64 meergezinswoningen, 3 commerciële ruimten en enkele parkeerplaatsen en garages.

Syntrus Achmea verkoopt woningen voor 15,75 miljoen

De woningen liggen in Vlijmen, Uden en Kampen en waren een belegging van Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. De verkoopprijs komt overeen met 15,6 keer de jaarhuur. Syntrus Achmea zal met de opbrengst van de verkoop de vastgoedportefeuille van het aangesloten pensioenfonds verjongen.

De koper is Vastgoed Syndicering Nederland in Driebergen, die de woningen heeft ingebracht in het bij particulieren geplaatste beleggingsfonds ‘Woningmaatschap Vlijmen’. Het fonds kent 222 participaties van 25.000 euro.

De woningen en appartementen zijn alle voor onbepaalde tijd verhuurd aan particulieren. De huurcontracten voor de commerciële ruimten hebben looptijden tot december 2017, januari 2019 en april 2020.

Capital Value begeleidde de verkoop. ‘Door de lage rentestand en de onzekerheid op de aandelenbeurzen hebben nog steeds veel particuliere beleggers interesse in de verwerving van woningen’, constateert directeur Kees van Harten van Capital Value. De juridische begeleiding was in handen van Loyens & Loeff. (JvB)

Reageer op dit artikel