nieuws

Syntrus Achmea koopt 41 woningen in Tilburg

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een klant 41 woningen in de vrije sector gekocht aan de Quirijnboulevard in Tilburg. De acquisitie vloeit voort uit de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Tilburg en Syntrus Achmea RE&F om meer vrijesectorwoningen in de stad te realiseren.

De 41 grondgebonden woningen komen op een locatie waar ooit een verbindingsweg tussen de Heikantlaan en de Vlashoflaan was bedoeld. Zij bestaan uit twee of drie lagen en hebben een plat dak. De woningen zijn verdeeld over zeven bouwblokken en hebben een gebruiksoppervlak van 120 tot 142 vierkante meter. De symbolische start van de bouw vindt 21 juli 2016 plaats. De gemeente Tilburg kampt, net als veel andere steden, met een groot tekort aan huurwoningen in het middeldure segment. Om dit tekort weg te werken, hebben de gemeente en Syntrus Achmea RE&F in 2013 een overeenkomst gesloten over de realisatie van enkele honderden vrije sector huurwoningen in de komende jaren. De bouw van de 41 woningen aan de Quirijnboulevard maakt deel uit van deze overeenkomst.  ‘Wij zien ook in Tilburg een grote vraag van consumenten naar vrije sector huurwoningen’, zegt Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea RE&F. ‘Wij werken graag samen met gemeenten en woningcorporaties om het aanbod van dit type woningen te vergroten. Het geld is beschikbaar. De pensioenfondsen en verzekeraars voor wie wij werken, beleggen heel graag in middeldure huurwoningen.’

Reageer op dit artikel