nieuws

Syntrus Achmea koopt 19 appartementen in Hillegom

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt namens een van zijn klanten 19 appartementen in de vrije sector huur in Hillegom (Zuid-Holland) over van woningcorporatie Stek.

Het complex met de 19 woningen aan Leeghwater (2-42) in Hillegom, vlakbij de dorpskern, is gebouwd in 2009. De appartementen zijn ruim opgezet, voorzien van moderne vloeren met vloerverwarming en een luxe keuken met inbouwapparatuur. De afsluitbare parkeergarage voor de bewoners telt 23 plaatsen. Alle woningen zijn verhuurd. 

Stek verkoopt het wooncomplex, omdat het bezit van duurdere appartementen in de vrije sector huur niet tot de kernactiviteiten van corporaties behoort. In de nieuwe Woningwet staat dat corporaties zich moeten concentreren op de verhuur van sociale huurwoningen.

Met de aankoop van de woningen in Hillegom geeft Syntrus Achmea RE&F invulling aan haar bereidheid om de relatief duurdere woningen van corporaties over te nemen. 

Stek werd bij de transactie geadviseerd door Westvast. 

Reageer op dit artikel