nieuws

Standard Life koopt twee dc’s bij Schiphol

Beleggingen

Standard Life Investments heeft een logistiek gebouw gekocht, Fokker 7, aan Fokkerweg 300 op het Fokker Logistics Park bij Schiphol. Daarnaast heeft een overeenkomst getekend om een tweede gebouw, Fokker 8, te kopen. Verkoper is Anthony Fokker Business Park.

Standard Life koopt twee dc’s bij Schiphol

Samen tellen de gebouwen 37.756 m2 opslagruimte, plus parkeerplaatsen voor 224 auto’s. Het zou gaan om de eerste twee logistieke gebouwen ter wereld die worden ontwikkeld volgens het cradle-to-cradle-principe. Fokker 7 is net af.  Van de in totaal 18.878 m2 is 5.650 m2 gehuurd door VOC Logistics, een dienstverlener die van en naar Azië vliegt. Fokker 8 moet midden 2017 klaar zijn. 

Het Fokker Logistics Park is 39 hectare groot en heeft 85.000 m2 logistieke bedrijfsruimte. Het is een creatie van Anthony Fokker Business Park, hetgeen een joint venture is van Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Group. Internationale spelers zoals Agility, DHL, UTi, Kerry Logistics, KLM, Aramex en Schenker vonden al hun plek op het park.

Standard Life Investments werd geadviseerd door Loyens & Loeff, Royal Haskoning DHV en DTZ Zadelhoff. De verkoper werd geadviseerd door Lexence en Industrial Real Estate Partners. 

Reageer op dit artikel