nieuws

Redevco verwerft Rokin-pand voor 15 miljoen

Beleggingen

Redevco heeft voor 15 miljoen euro het historische Leesmuseum aan Rokin 102 in Amsterdam gekocht. Het vooralsnog leegstaande rijksmonument beschikt over 1.700 m2 winkeloppervlakte verdeeld over vijf etages.

Redevco verwerft Rokin-pand voor 15 miljoen

De institutionele (winkel)belegger neemt Rokin 102 over van het in New York genoteerde PVH Corp. Het pand krijgt een winkelbestemming. Concrete plannen over de invulling heeft Redevco nog niet. Omdat het pand een monumentale status heeft, kan Redevco niet zomaar beginnen met de herontwikkeling. Het gebouw heeft een 20 meter brede straatgevel, hoge plafonds en architectonische art nouveau-elementen.

Het Rokin maakt deel uit van het Rode Loper-project, waarbij het terrein direct boven de Noord/Zuidlijn vanaf Amsterdam CS een facelift ondergaat tot statige winkelboulevard met nieuwe vervoersverbindingen. Clemens Brenninkmeijer, managing director Redevco Nederland, prijst het Rokin-project. ‘Een van de belangrijkste winkelstraten van Amsterdam wordt in zijn oude glorie hersteld. Het is een substantiële make-over, waarbij een met bomen omzoomde wandelboulevard met ondergrondse parkeergarage ontstaat. Het gebouw is ideaal gelegen in het midden en aan de westzijde van het Rokin, direct naast het station van de nieuwe Noord/Zuid lijn die in 2017 gaat rijden.’

Amsterdam heeft als winkelbestemming een Excellent-rating behaald in de jaarlijkse European City Attractiveness Survey van Redevco met een nummer 1 positie in Nederland en nummer 9 in Europa. Ook als beleggingsmarkt is Amsterdam de beste markt, stelt het beleggingsfonds. ‘De aanvangsrendementen zijn de afgelopen twee jaar fors gedaald. Verder herstel van de Nederlandse economie en het consumentenvertrouwen heeft veel kapitaal uit binnen- en buitenland aangetrokken.’

Redevco werd bij deze aankoop geadviseerd door Bouman Visscher van Limbeek. Appelhoven Vastgoedadviseurs begeleidde PVH Corp bij de verkoop. (MvL)

Reageer op dit artikel