nieuws

Pensioenfonds landbouw koopt 65 woningen

Beleggingen

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 65 woningen gekocht in Duivendrecht. De woningen worden gebouwd door ontwikkelaar De Nijs, die de grond heeft overgenomen van de gemeente Ouder-Amstel. De oplevering staat gepland in 2018.

In de Zonnehof, vlakbij de dorpskern van Duivendrecht, worden in totaal 133 woningen gerealiseerd. Naast de 51 appartementen en 14 grondgebonden woningen voor pensioenfonds BPL heeft Syntrus Achmea RE&F namens een tweede klant ook 68 levensloopbestendige appartementen op de locatie gekocht. Van deze 68 woningen vallen er 27 in het gereguleerde segment. Huurprijzen worden bekend zodra wordt begonnen met de verhuur, een half jaar voor de oplevering.

‘De vraag naar woningen in de regio Amsterdam is enorm, ook onder institutionele beleggers’, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. ‘Wij zijn blij dat we deze woningen kunnen toevoegen aan de beleggingsportefeuilles van onze klanten.’ 

Reageer op dit artikel