nieuws

NSI koopt Glass House in Amsterdam

Beleggingen

NSI heeft het kantoorgebouw Glass House gekocht voor 57 miljoen euro. Het staat aan Teleportboulevard 121-133 naast het treinstation Sloterdijk en is volledig verhuurd aan KPN.

Het gebouw van 23.000 m2 heeft energielabel A, is verdeeld over acht bouwlagen en heeft twee entrees waardoor het geschikt is voor multi-tenantgebruik. Momenteel is het gebouw volledig verhuurd aan KPN. De acquisitie wordt gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De beleningsgraad (loan-to-value) zal na de acquisitie circa 42 procent bedragen. Als gevolg van deze transactie en de gerelateerde financiering en hedging instrumenten, zullen de gemiddelde financieringskosten verder afnemen tot circa 3,4 procent (31 maart 2016: 3,8 procent. De transactie zal direct bijdragen aan het resultaat.

Na de acquisitie vertegenwoordigt de G4 in de kantorenportefeuille van NSI 55,9 procent (was 52,1 procent). Het aandeel van Amsterdam stijgt van 24 naar 30 procent in de kantorenportefeuille van NSI. 

NSI werd in deze transactie geadviseerd door CBRE, Loyen & Loeff en Search Engineering. De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel