nieuws

Monarch I verkocht aan Amundi

Beleggingen

Namens opdrachtgever Union Investment Real Estate heeft Savills de verkoop van kantoorgebouw De Monarch I in Den Haag gesloten. De koper is Amundi Real Estate uit Frankrijk, die recentelijk namens een groep Koreaanse beleggers de grootste ‘single asset’ van Nederland aankocht, De Rotterdam.

Monarch I verkocht aan Amundi

De Monarch I, naar een ontwerp van KCAP Architects & Planners, is gelegen in het hart van het Beatrixkwartier aan Prinses Beatrixlaan 7. Het kantoorgebouw omvat 17.000 m2 kantoorruimte en 180 parkeerplaatsen. Het is in 2012 herontwikkeld tot een modern kantoorgebouw met het Breeam Excellent duurzaamheidscertificaat. Het gehele gebouw wordt verhuurd aan het CAK, de centrale uitvoeringsorganisatie in de zorg- en welzijnssector.

Reinier Wegman, head of sales van Savills Investment in Amsterdam: ‘De verkoop van De Monarch, volgend op de aankoop van De Rotterdam eerder dit jaar, toont de aanhoudende interesse van Amundi in Nederlands commercieel vastgoed aan. Wij verwachten drukke maanden tot het einde van het jaar met meer grote portefeuilletransacties en meer ‘single asset’ verkopen in alle sectoren.’

De Monarch I zal na de verkoop in beheer blijven bij Savills Property Management.

Monarch I staat achter Monarch II aan Prinses Beatrixlaan 5. Provast heeft dit kantoorgebouw in oktober 2013 opgeleverd. Het betreft een kantoorgebouw van 16.000 m2 met een ondergrondse parkeergarage. Het project is ontwikkeld op de plek van het voormalige VNO-kantoor. De nieuwe eigenaar is het Duitse open fonds HFSB Metropolen Europa. Huurders zijn onder meer Provast zelf en de bouwer van het pand, BAM. 

Reageer op dit artikel