nieuws

MN koopt tachtig woningen Utrecht Ondiep

Beleggingen

MN neemt tachtig woningen van een project in Utrecht Ondiep in belegging. Van Wijnen realiseert het project, MN kocht de grond van woningcorporatie Mitros.

Dat schrijft de pensioenuitvoerder in een persbericht. MN investeert namens Pensioenfonds Metaal & Techniek in betaalbare huur in Utrecht Ondiep. Het betreft het deelplan Fruitbuurt tussen de straten Laan van Chartreuse, Morelstraat, Nieuwlichtstraat en Ondiep. MN zal de woningen voor de lange termijn verhuren in een nader vast te stellen betaalbaar huursegment net boven de sociale huurgrens van 711 euro.

Woningcorporatie Mitros heeft op 30 juni de bouwrijpe grond in Utrecht Ondiep aan pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN geleverd. Bouwbedrijf Van Wijnen is direct begonnen met de bouw van 44 eengezinswoningen en 36 appartementen. In het tweede en derde kwartaal van 2017 worden de woningen opgeleverd. De appartementen variëren in grootte tussen de 53 en 90 m2 met een parkeerplaats op eigen terrein. De eengezinswoningen zijn 120 m2 groot. Het ontwerp is van Levs architecten.

Reageer op dit artikel