nieuws

MN koopt 60 huurwoningen in Uden

Beleggingen

Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk ondertekende, samen met pensioenuitvoeringsorganisatie MN een overeenkomst met gemeente Uden voor de ontwikkeling en realisatie van 60 huurwoningen in Velmolen-Oost.

De woningen worden naar verwachting eind 2017 opgeleverd.

Wethouder René Peerenboom: ‘We volgen bij deze overeenkomst dezelfde formule als we eerder al hebben toegepast bij huurwoningen op Kroon/Schelling in Uden-Zuid. Het komt erop neer dat we na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure de grond verkopen aan Van der Heijden, die daarop 60 huurwoningen realiseert. Van der Heijden op zijn beurt verkoopt die woningen aan de projectbelegger MN, die de woningen volgens afspraak tenminste tien jaar voor verhuur ter beschikking stelt.’

MN is de pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder van onder andere de metaalfondsen PMT en PME en is gevestigd in Den Haag.’We investeren in dit soort woningbouwprojecten als langjarige belegging’,  aldus directeur Vastgoed Nederland George van Hooijdonk. ‘Bovendien investeren we liefst in projecten die ook maatschappelijk rendement opleveren. Daarom hebben we ook bij deze ontwikkeling in Uden gedeeltelijk het concept betaalbare huur (onder 710 euro per  maand) doorgevoerd. Dat is bij dit project geborgd.’

Reageer op dit artikel