nieuws

Max Abram koopt onroerend goed in Friesland

Beleggingen

Max Abram, oprichter van MS Mode, heeft via Laviem bv een flink pakket onroerend goed gekocht in Friesland en Groningen. Nadat de nu 81-jarige Abram MS verkocht, stortte hij zich op vastgoed.

Max Abram koopt onroerend goed in Friesland

Het gaat om Hampshire Hotel/Hotel Oranje, Stationsweg 4 in Leeuwarden, hotel-restaurant de Princenhof, Piet Miedemaweg 15 in Earnewâld, vijftien winkelpanden in Leeuwarden, drie kantoren/bedrijfsgebouwen, drie vakantiewoningen en winkelcentrum ’t Rond, Israëlplein 1-41 in Winschoten (Groningen). Daarnaast werd een perceel monumentale bosgrond en het pachtrecht op een havenplaats in Les Issambre (Frankrijk) gekocht. Met deze transacties is een bedrag van circa 30 miljoen euro gemoeid. Volgens het Kadaster bedroeg de koopprijs van Hotel Oranje 5,2 miljoen euro en van de Princenhof 2,25 miljoen euro. 

Verkopers zijn de erven van vastgoedmagnaat Jan Riedstra. Hij bouwde met Rimag Beheer een vastgoedimperium op dat strekte van Leeuwarden tot Frankrijk. Het grootste deel van de portefeuille ligt in de noordelijke provincies van Nederland. De portefeuille wordt nu afgebouwd. 

 

 

Reageer op dit artikel