nieuws

‘Blackstone wil voor half miljard aan Nederlandse kantoren kwijt’

Beleggingen

Blackstone wil voor 550 miljoen dollar (circa 500 miljoen euro) aan Nederlandse kantoorgebouwen van de hand doen. CBRE is ingehuurd om de verkoop te begeleiden.

‘Blackstone wil voor half miljard aan Nederlandse kantoren kwijt’

Dat meldt persbureau Bloomberg. Met de verkoopplannen hoopt de Amerikaanse vermogensbeheerder en durfinvesteerder te profiteren van de waardestijgingen van eerste klas kantoorgebouwen in ons land dankzij de aanhoudend lage rente. Blackstone kocht op het dieptepunt van de markt hier veel kantoren.

Grootste aankoop vond eind 2013 plaats, toen de Amerikanen een portefeuille van zes kantoorgebouwen kochten van het CBRE Dutch Office Fund. Dat betrof de Cross Towers in Amsterdam, Weenatoren en 200 Weena in Rotterdam en Forum, Sirius en Orion in Den Haag. Het was een van de grootste deals in de Nederlandse kantorenmarkt van dat jaar. In 2014 werd Blackstone uitgeroepen tot belegger van het jaar en kreeg hij de Gouden Baksteen toebedeeld.

Volgens het archief van Vastgoedmarkt dateert de laatst bekende acquisitie van Blackstone in de Nederlandse kantoormarkt van 30 september 2015, toen George Hintzenweg 85 en 81 in Rotterdam werden overgenomen voor 48 miljoen euro van BVG II Rotterdam. De kantoren Lotus A en Lotus B bij station Rotterdam Alexander zijn ontwikkeld door OVG en geheel gehuurd door Royal Haskoning en ABB. De acquisitie was onderdeel van de overname van de pan-Europese Clover-portefeuille. Verkopende partij was de Duitse vermogensbeheerder Real I.S.

Meest bekende belegging van de Blackstone Group in Nederland is Multi Corporation, het pan-Europese winkelvastgoedbedrijf werd in 2013 ingelijfd. 

Reageer op dit artikel