nieuws

Amvest koopt 68 woningen in transformatieproject Gouda

Beleggingen

De transformatie van de voormalige Ambachtsschool aan de Graaf Florisweg in Gouda naar woningen is begonnen. Amvest neemt de 64 appartementen en vier eengezinswoningen af voor verhuur in de vrijehuursector.

Dat blijkt uit een bericht op de website van Amvest. Naar verwachting worden de woningen medio 2017 opgeleverd. Medio 2013 is het plan opgevat om de Ambachtsschool (rijksmonument) te herontwikkelen van de functie school naar wonen. Het project is een ontwikkeling van Huys te Voorn Vastgoed. De bouw wordt uitgevoerd door Bébouw Midreth.

Amvest Investment Management neemt de woningen af en voegt ze toe aan de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Voor het ontwerp van de transformatie is Van Ede Architecten verantwoordelijk. Amvest zegt met deze acquisitie de beleggingsportefeuille van het ARC Fund in de regio te versterken. Het woningfonds ziet nog veel kansen in de transformatie van bestaand vastgoed naar woningen.

Carlo Andreoli (Huys te Voorn Vastgoed) is blij dat na tien jaar leegstand en verval de Ambachtsschool nieuw leven wordt ingeblazen en het monumentale pand behouden blijft. Fons Pompe (directeur Bébouw Midreth) zegt ‘trots’ te zijn het monumentale gebouw te transformeren naar eigentijdse, luxe appartementen en daarbij de glorie en uitstraling van het gebouw te behouden. (MvL)

Reageer op dit artikel