nieuws

AEW haalt 400 miljoen op

Beleggingen

Onroerendgoedbelegger AEW Europe heeft onder bestaande beleggers 400 miljoen euro opgehaald voor zijn fonds logistiek, Logistis. Hiermee is 1,7 miljard euro in dit fonds gestoken.

In eerste instantie zullen ‘logistieke parken op strategische locaties’ worden verworven in vooral Duitsland en de Benelux. Logistis bezit nu 99 logistieke activa (63 bestaand, 33 in ontwikkeling) op 39 locaties in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Polen, Tsjechië, Italië en Spanje. De waarde is 2 miljard euro.

In december 2015 verwierf AEW Europe Logistis 250.000 m2 grond op Schiphol van Chipsol voor logistieke doeleinden. Dit betrof de derde acquisitie in Nederland. Eerder verwierf AEW Europe Logistis het logistieke platform van Schneider Electric in Helmond (50.000 m2) en Riviera Maison in de haven van Amsterdam (18.000 m2).

Reageer op dit artikel