nieuws

Accresco koopt Prinsenpoort van Perinco

Beleggingen

Accresco Vastgoed Reim heeft voor 2,8 miljoen euro (Kadaster) het kantoorcomplex Prinsenpoort I, II en III aan de ’s Gravenweg in Rotterdam Kralingen gekocht van Perinco Real Estate II, een beleggingsvehikel van een vermogende Zwitserse familie.

Accresco koopt Prinsenpoort van Perinco

Prinsenpoort bestaat uit drie geschakelde bouwdelen met een totale vloeroppervlakte van 6.900 m3 alsmede 76 parkeerplaatsen op het bijbehorende eigen terrein. Het kantorencomplex komt naar verwachting in het vierde kwartaal 2016 volledig leeg na vertrek van de enig overgebleven huurder.

Accresco Vastgoed Reim ziet in de Prinsenpoort goede herontwikkelingsmogelijkheden naar woningen, vooral door de ligging bij OV-knooppunt Capelse Brug en de nabijheid van het grootschalige universiteitscomplex Woudestein. Accresco heeft zich de laatste jaren specifiek toegelegd op het transformeren van economisch verouderde kantoorpanden naar woningen voor haar eigen beleggingsportefeuille.

Transformatieplein

Prinsenpoort was één van de panden die in 2015 centraal stonden op het Transformatieplein tijdens de Provada. Rob Hoefman van H&P International Real Estate in Heerlen vertegenwoordigde de verkoper van het pand. ‘De aanwezigheid op het Transformatieplein heeft bij een aantal partijen interesse gewekt, waarna enkele biedingen zijn uitgebracht. We zijn tevreden met de verkoopprijs, al is het minder dan bij aanschaf. Maar toen lag er een langjarig huurcontract onder.’ De Mik Bedrijfshuisvesting assisteerde met lokale kennis.

Reageer op dit artikel