nieuws

90 North koopt hoofdkantoor Heerema

Beleggingen

90 North Real Estate Partners heeft het nieuwe hoofdkantoor van Heerema Marine Contractors in Leiden gekocht voor 70 miljoen euro van Standard Life Investments. De verkoper kocht het ruim 20.000 m2 grote kantoorpand eind 2014 voor 60,3 miljoen van de ontwikkelcombinatie Vondellaan 47, een samenwerking tussen Delta Development Group en VolkerWessels.

Voor 90 North is het zijn  zesde aankoop in Europa en 25ste in totaal.Met de nieuwe acquisitie meegerekend heeft het vastgoedbedrijf een beleggingsportefeuille in Europa van meer dan 270 miljoen euro.

Cherine Aboulzelof, Partner and Head of Continental Europe van 90 North noemt Nederland een ‘attractief land op een strategische positie in Europa’. Het gebouw is volledig verhuurd aan Heerema Marine Contractors, maritieme aannenemer in de internationale offshore olie-en gasindustrie.

Simmons & Simmons trad op als juridisch adviseur van de koper en  Arcadis als technisch adviseurr. AC Niellsen stond de koper bij, terwijl  DTZ de verkoper terzijde stond. De benodigde financiering werd verstrekt door ING Real Estate Finance.

 

Reageer op dit artikel