nieuws

Twee nieuwe hotels in Houthavens

Beleggingen

Heren2 en Cycas Hospitality realiseren voor de Amerikaanse hotelketen Marriott twee hotels op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens van Amsterdam. Het betreft een Moxy Hotel met 120 kamers en een extended stay-hotel onder het merk Residence Inn by Marriott met zestig kamers.

De bouw van twee nieuwe hotels is deze week van start gegaan. Beide hotels worden gerealiseerd in een pand dat uitkijkt over het IJ en waar tevens een restaurant, een zwembad en een fitness worden ontwikkeld. De hotels worden in samenwerking gerealiseerd door ontwikkelaar Heren2, Cycas Hospitality en Marriott International. Naar verwachting openen de hotels hun deuren in het najaar van 2017.

Bij de bouw van de twee hotels treedt Heren2 op als beleggende ontwikkelaar. Heren2 heeft een sterke focus op het duurzaam ontwikkelen van de IJ-oevers in Amsterdam. Zij wendden de Engels-Nederlands hotelmanagementorganisatie Cycas Hospitality aan als betrouwbare en ervaren partij, die vanaf het begin het potentieel van het Houthavengebied zag.

Cycas Hospitality verzorgt – onder een langdurige huurovereenkomst met Heren2 – de exploitatie van de hotels, die beide met hun eigen karakter zowel de zakelijke klanten als de toeristen beogen te bedienen. Heren2 is in het concept en de transactie begeleid door Colliers International Hotels.

Reageer op dit artikel