nieuws

M7 sluit derde Europese vastgoedfonds

Beleggingen

M7 Real Estate heeft zijn derde Europese investeringsfonds gesloten met een laatste portfolio-aankoop van 34,85 miljoen euro. M7 European Real Estate Investment Partners III heeft in totaal 125 miljoen euro belegd, waardoor het fonds een investeringscapaciteit heeft van ongeveer 300 miljoen euro.

Als slotstuk heeft M7 een portefeuille van zeven industriële assets voor het fonds verworven voor 34,85 miljoen euro, met een totale oppervlakte van 228.600 m2 tegen een aanvangsrendement van 9,74 procent. Het fonds heeft een gemiddeld aanvangsrendement van 10,7 procent en bestaat onder andere uit de aankoop van de portefeuilles Le Delacroix, TEN, Project Noord en Riva. 

Zenith bestaande uit 228.714 m2 is overgenomen van een joint venture beheerd door Goldman Sachs en Valad Europe en bestaat uit zeven complexen logistiek en multi-let, gelegen in onder andere Amersfoort, Hoofddorp, Delfgauw en Schiedam. De portefeuille is momenteel goed voor 3,7 miljoen euro aan huurinkomsten per jaar en heeft een gemiddelde huurlooptijd van 2,8 jaar. Bestaande huurders omvatten een aantal grote, opvallende bedrijven zoals Post NL, Seiko, ZF Group, Impco-Beru Technologies en TNT.

De M7 EREIP III portefeuille heeft een oppervlakte van 1,15 miljoen vierkante meter. De strategie van het fonds is value-add gebaseerd op een stabiele huurstroom, waarbij waardevermeerdering in verhuurkansen en asset management liggen. Het fonds belegt in retailcomplexen, kantoor- en bedrijfsgebouwen, in zowel Duitsland als Nederland. Het fonds bezit nu 45 assets en heeft nog voor 70 miljoen euro beleggingen in onderhandeling.

Richard Croft, ceo M7 zegt: ‘M7 EREIP III is tot nu toe het grootste fonds van M7, met in totaal 125 miljoen euro belegd vermogen ingebracht door Amerikaanse en Aziatische investeerders. We zijn erg blij met het in Nederland en Duitsland verworven vastgoed. Deze aankoop voorziet in een sterke mix van core-inkomsten in combinatie met value-add. We kijken ernaar uit om ook deze portefeuille op te waarderen naar hoogwaardig vastgoed met een bijbehorende huuropbrengst en een goed rendement voor onze beleggers.’

Reageer op dit artikel