nieuws

Lone Star koopt Propertize voor 895 miljoen

Beleggingen

Lone Star is de nieuwe eigenaar van Propertize. Op 28 juni is hiertoe een koopovereenkomst getekend met de Nederlandse staat.

Lone Star neemt, met zijn consortiumpartner J.P. Morgan, Propertize over voor 895,3 miljoen euro. Voordat de overdracht kan plaatsvinden, dient nog een aantal stappen gezet te worden, waaronder het verkrijgen van goedkeuring van de relevante toezichthouders. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft dat dinsdag gemeld in een brief aan de Tweede Kamer. De verkoop is in lijn met het advies van NLFI, de stichting die de aandelen van genationaliseerde financiële instellingen beheert.

De verkoop betekent voor Propertize en tenminste een deel van haar medewerkers dat er zicht is op een toekomst die verder gaat dan als de vastgoedportefeuille van Propertize in handen van de Staat zou zijn afgebouwd.

Reageer op dit artikel