nieuws

Kantoor Celsiusbaan 1 Nieuwegein tegen de vlakte

Beleggingen

Altera Vastgoed heeft het startsein gegeven voor de sloop van een kantoorgebouw van 3.200 m2 aan de Celsiusbaan 1 in Nieuwegein.

IeVeMa Projecten gaat op de locatie verschillende units bedrijfsruimte realiseren. De partijen sloten daartoe een koopovereenkomst. De prijs is volgens Altera Vastgoed ‘in lijn met de boekwaarde’. Aan de transactie ging voor Altera een vruchteloze zoektocht vooraf naar een nieuwe gebruiker van het kantoorpand op bedrijventerrein Plettenburg.

‘Met het uit de markt nemen van dit object werkt Altera Vastgoed proactief mee aan de verbetering en verduurzaming van het gebied en van de kantorenmarkt van Nieuwegein in het bijzonder’, meldt Altera. Het initiatief voor de transactie lag bij de NV Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht (OMU). OMU is gelieerd aan de provincie Utrecht en houdt zich bezig met de herstructurering van bedrijventerreinen en het uit de markt nemen van structureel leegstaande kantoren. 

Reageer op dit artikel