nieuws

Ibus koopt zorgcomplex De Magistraat Rotterdam

Beleggingen

Ibus heeft recentelijk de aankoop en plaatsing afgerond van zorgwoningcomplex De Magistraat aan Henegouwerlaan 74 in Rotterdam. De investering bestaat uit 35 luxe woonunits verdeeld over 4 woonlagen en een parkeerkelder met 45 plaatsen. Gemiddeld hebben de woningen een oppervlak van 91 m2.

Daarnaast bevinden zich in het gebouw een centrale hal, drie recreatieruimten en een keukenvoorziening. Voorts heeft het complex een binnentuin. De Magistraat onderscheidt zich door de hoogwaardige woningen die gerealiseerd zijn in gerenoveerde karakteristieke oudbouw. Het complex is langjarig verhuurd aan particuliere zorgaanbieder Domus Magnus. Het gebouw werd in 1911 gebouwd als Rijkskweekschool voor Vroedvrouwen en heeft later dienst gedaan als kantongerecht. In 2006 is het complex volledig herontwikkeld tot appartementengebouw en sinds 2007 is het in gebruik als woonzorgcomplex voor senioren. Het verwachte totaalrendement zal circa 7,3 procent per jaar bedragen, de verwachte looptijd is 8 jaar. De aankoop werd gerealiseerd met een beperkte groep investeerders in participaties vanaf 100.000 euro.

Charles Bloema, managing director van Ibus: ‘Ibus zag een mooie kans in deze investering gezien de groeiende vraag naar attractieve woningen voor senioren in met name de grote steden. De Magistraat voldoet met zijn zeer centrale ligging en mooie, ruime kamers aan deze vraag. De vergrijzing zal in de komende jaren sterk toenemen, terwijl door de veranderingen in zorgwetgeving het klassieke bejaardentehuis steeds meer zal worden vervangen door particuliere zorginstellingen. Daarnaast kent zorgvastgoed een toenemende belangstelling van institutionele partijen.’

Reageer op dit artikel