nieuws

Fonds Standard Life verwerft twee dc’s in Nederland

Beleggingen

Standard Life Investments European Real Estate Club L.P. II (Euro Club II) heeft drie vastgoedacquisities verricht – twee in Nederland en een in Zweden – met een totale investeringswaarde van bijna 105 miljoen euro.

Fonds Standard Life verwerft twee dc’s in Nederland

Het fonds heeft 25 miljoen euro geïnvesteerd ter financiering van een nieuwe logistieke faciliteit van 33.300 m2 in Vianen, in samenwerking met ontwikkelingspartner E-Prop. De aannemer, Sprangers, levert het project naar verwachting begin 2017 op. 

Het fonds heeft ook 23,8 miljoen euro geïnvesteerd om een andere nieuwe logistieke faciliteit in Dordrecht. Het distributiecentrum is ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelingspartner Hercuton. Deze faciliteit meet 30.486 m2 en zal in de lente van 2017 voltooid zijn.

Verder kocht het fonds in Nornkoping, Zweden, Ingelsta Retail Park van Axfast voor 56 miljoen euro. Dit 37.000 m2 omvattende retailpark bestaat uit twee complexen. Ankerhuurders Bauhaus, Willy’s, Julia en Rusta.

Volgens fondsmanager Daniel Mc Hugh wordt er in Nederland en Zweden een sterke waarde-ontwikkeling verwacht op de middellange termijn. ‘Deze investeringen zijn goede voorbeelden hoe wij daarvan denken te kunnen profiteren.’

Euro Club II is een closed-end vastgoedfonds, dat zich richt op de kernmarkten van continentaal Europa. Het fonds is met de drie nieuwe investeringen volledig volbelegd. De portefeuille heeft een waarde van meer dan 600 miljoen euro.

Cushman & Wakefield stond Standard Life terzijde bij de twee acquisities in Nederland. In Zweden werd de vermogensbeheerder geadviseerd door Savills en RED, terwijl JLL Axfast adviseerde.

 

 

Reageer op dit artikel