nieuws

Breevast en AIB verkopen Magna Plaza aan buitenlandse beleggers

Beleggingen

Breevast en een fonds van Allied Irish Bank (AIB) hebben het monumentale winkelcentrum Magna Plaza verkocht aan een groep buitenlandse beleggers investeerders. De koopprijs zou 63,5 miljoen euro bedragen, meldt een betrokken adviseur.

Magna Plaza, gelegen in het hart van de Amsterdamse binnenstad achter het Paleis op de Dam, heeft de afgelopen jaren een renovatie ondergaan van onder meer de gevel, de hoofdentree, de daken en en bestaat uit vier retailverdiepingen (5.580 m2). Daar boven ligt een verdieping met kantoren (1.420 m2). Winkelhuurders in Magna Plaza zijn onder meer Sissy Boy/Men @ Work, Van Dalen, America Today, Marlboro, Lacoste, Swarovski en Armani.

De kopers zouden plannen hebben hier in de nabije toekomst een groot internationaal winkelbedrijf en een ‘Europees foodcourt’ te huisvesten, meldt een van de adviseurs. Magna Plaza staat in de top 100 van rijksmonumenten. De kopers werden in deze transactie bijgestaan door CMS Derks Star Busmann uit Amsterdam, DPM Group uit Naarden en Ringstate uit Aalsmeer. 

Reageer op dit artikel