nieuws

Beleggers kopen winkelcentrum Veersche Poort

Beleggingen

Solid Stone Investments en Nova Capital hebben het initiatief genomen voor het winkelfonds Veersche Poort CV. Het belegt in het gelijknamige winkelcentrum aan de Veerseweg/Nassaulaan in Middelburg, langs de N57.

Verkoper is Dunavast I, een beleggingsvehikel van Green Real Estate van textielbaron Jan Zeeman. Het kapitaal is bijeengebracht door 21 participanten. De koopprijs bedraagt 8,55 miljoen euro vrij op naam. Doel is om voor de participanten een rendement te behalen van ‘ruim 12 procent’.
Het winkelcentrum Veersche Poort bestaat uit een Albert Heijn supermarkt, Kruidvat, Marskramer, Medsen apotheek, Mitra slijterij en diverse verswinkels, met langjarige huurcontracten. Het winkelcentrum heeft een groot verzorgingsgebied en ruim voldoende parkeermogelijkheid. Het verhuurbaar vloeroppervlakte is 3.606 m2. De totale huurstroom is 633.000 euro per jaar. 
Het vreemd vermogen is gefinancierd met een tienjarige hypothecaire lening van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.  
Het management van Veersche Poort CV wordt gevoerd door Dick Braat en Wouter van Wetering van Solid Stone Investments in samenwerking met Harm Scholte van Nova Capital.
Veersche Poort CV werd bij de aankoop en structurering geadviseerd door Van Gorkom Retail Property Consultancy, Schut|VanOs Notarissen,  RSM Belastingadviseurs, Bureau Stedelijke Planning, Compact Real Estate Services, Compact Financial Services en Troostwijk Taxaties.
De voorbereidingen voor een volgend gezamenlijk winkelfonds zijn inmiddels in volle gang.

Reageer op dit artikel