nieuws

Xior koopt voor 30 miljoen euro studentenproject Rotterdam

Beleggingen

Xior Student Housing verwerft een nieuw te ontwikkelen studentencomplex met 280 woonunits in Rotterdam bij de Erasmus Universiteit. Deze transactie heeft een investeringswaarde van ongeveer 30 miljoen euro op basis van de ingeschatte huurwaarden.

Xior koopt voor 30 miljoen euro studentenproject Rotterdam

De aankoop door het Belgische genoteerde vastgoedfonds is nog wel afhankelijk van een aantal te vervullen voorwaarden. Mits tijdige vervulling van deze voorwaarden is de overname voorzien in september 2017. Na de verwerving van twee nieuwe studentencomplexen in Delft en Den Haag, zet Xior zijn groeistrategie verder.

De acquisitie heeft een investeringswaarde van 30,26 miljoen euro (gemeubileerd) op basis van de ingeschatte huurwaarde op jaarbasis van 1,8156 miljoen euro. Het complex bestaat uit 280 zelfstandige studentenunits van 20 tot 39 m2 verspreid over acht verdiepingen. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes, zoals een fietsenstalling en een dakterras. De verkoper verschaft een huurgarantie aan Xior voor een periode van één jaar vanaf de overdracht van het complex.

 

Reageer op dit artikel