nieuws

Xior koopt Carré-pand Maastricht voor 23 miljoen

Beleggingen

Xior Student Housing blijft investeren in Nederlands studentenwoningen. Dit keer verwerft het Belgische vastgoedfonds een complex met 143 woningen en een retailplint in Maastricht voor 23,16 miljoen euro.

Dat maakte Xior op 23 mei nabeurs bekend. Het herontwikkelde complex Carré Maastricht ligt aan de Tongerseweg 57. Dit pand is herontwikkeld door de Belgische Life groep en Gijbels Group. Verkoper van het complex is Life Group. De verkoper verschaft een huurgarantie aan Xior voor een periode van één jaar vanaf de voorziene overdrachtsdatum. De overname is voorzien in september.

Het pand Carré ligt in het centrum van Maastricht vlakbij diverse onderwijsinstellingen. Met deze acquisitie verwerft Xior een studentenpand met 143 units en gemeenschappelijke voorzieningen en een gelijkvloerse winkelruimte, die verhuurd is op lange termijn. Xior zegt hiermee tegemoet te komen aan de vraag naar kwalitatieve studentenhuisvesting in Nederland.

De investeringswaarde bedraagt 23,16 miljoen euro. Het gemeubileerde pand zal een verwachte totale jaarlijkse huur genereren van 1,511 miljoen euro, aldus Xior. De transactie is nog onderhevig aan een aantal gebruikelijke voorwaarden. Christian Teunissen, ceo van Xior, zegt over de acquisitie: ‘Hiermee zetten wij onze groeistrategie met overtuiging verder en verstevigen wij nog in de loop van dit jaar onze positie in studentenstad Maastricht.’

 

Reageer op dit artikel