nieuws

Toren met 295 appartementen en dakzwembad Amstelkwartier

Beleggingen

Van der Vorm Projectontwikkeling ontwikkelt in Amstelkwartier een woontoren met 295 appartementen. Het gebouw dat Bouwinvest grotendeels in belegging neemt, is geïnspireerd op het iconische Flatiron Building1 in New York.

Toren met 295 appartementen en dakzwembad Amstelkwartier

Dat maakt Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate zojuist bekend. Het gebouw omvat 252 huurappartementen en 43 koopappartementen en penthouses. Woontoren State wordt gerealiseerd tussen de Duivendrechtsekade en de H.J.E. Wenckebachweg. De koopappartementen liggen op de tiende tot en met de achttiende verdieping. De woonoppervlakte varieert van 70 tot 180 m2. De daarboven gelegen penthouses zijn substantieel groter en zijn verkrijgbaar van 200 tot 400 m2.

Van der Vorm heeft de 252 huurappartementen verkocht aan Bouwinvest. De verkoop van de 43 koopappartementen start formeel in juli. Christie’s International Real Estate is aangesteld voor de verkoop. De koopsommen liggen nog niet vast maar zullen in de buurt liggen van 400.000 euro tot zo´n 3 miljoen euro, stelt De Ruiter. Het grootste penthouse krijgt een privé-buitenzwembad. ‘Voor Nederland is dat absoluut een primeur. Dit rooftop pool wordt bovendien substantieel groter dan het zwembadje op het W-Hotel in het Amsterdamse centrum’, aldus de makelaar.

De projectontwikkelaar verwacht eind 2016 met de bouw te beginnen. De oplevering is dan twee jaar later tegen eind 2018. Het gebouw wordt lager dan het in 1902 opgeleverde Flatiron (strijkijzer) in New York met 22 verdiepingen. ‘Gebouw State wordt tussen de 65 en 70 meter’, aldus De Ruiter. De huur- en koopappartementen in dit project hebben een aparte entree om de exclusiviteit van de koopappartementen te benadrukken. ZZDP Architecten te Amsterdam tekende voor het ontwerp.

Christie’s International Real Estate richt zich met dit luxe woningproject niet specifiek op een internationale kopersgroep. ‘Het valt niet uit te sluiten dat het penthouse naar een internationale koper gaat. Maar de ontwikkelaar mikt nadrukkelijk op Amsterdammers en mensen uit de regio.’ State wordt gerealiseerd in het nieuwe Amstelkwartier waar uiteindelijk zo’n 1.500 woningen, 5.500 m2 werken en winkelen met een hotel, een school en een stadspark komen. 

Reageer op dit artikel