nieuws

Syntrus Achmea koopt Utrechtse appartementen

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance breidt haar woningportefeuille in Utrecht uit met 93 appartementen in de wijk Lombok, vlakbij Utrecht CS. De woningen zijn ontwikkeld door BPD en richten zich op starters en doorstromers.

De verhuur start in het laatste kwartaal van dit jaar. De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2017. De twee- en driekamerappartementen in Lombok zijn tussen de 50 en 103 m2 groot en voorzien van een luxe badkamer en luxe keuken met inbouwapparatuur.

Syntrus Achmea RE&F is namens haar klanten heel actief in Utrecht. Zo werd vorig jaar de Neudeflat in het centrum van de stad gekocht. Dit kantoor wordt herontwikkeld tot 88 appartementen. Ook in de Oudenoord en de Gerbrandystraat worden woningen gerealiseerd. In onder meer Kanaleneiland en Leidsche Rijn staan die er al. De appartementen in Lombok worden toegevoegd aan het Utrechtse Fondsen Vastgoed CV.

De acquisities sluiten aan op het convenant dat Syntrus Achmea RE&F en de gemeente Utrecht vorig jaar sloten. Daarin staat dat Syntrus Achmea RE&F de komende vijf jaar ten minste 300 middeldure huurwoningen per jaar gaat realiseren in de stad. Utrecht kampt met een groot tekort aan woningen in dit segment.

Reageer op dit artikel