nieuws

Round Hill koopt voor 110 miljoen woningportfolio

Beleggingen

Round Hill Capital heeft een Nederlandse woningenportefeuille gekocht met een totale waarde van ongeveer 110 miljoen euro. De portefeuille bestaat uit 980 woningen met een totale oppervlakte van 91.500 m2.

Round Hill koopt voor 110 miljoen woningportfolio

Het residentiële vastgoed is overgenomen van een aantal private investeerders, waaronder Grouwels Vastgoed. Round Hill Capital was de eerste buitenlandse investeerder die na de financiële crisis een substantiële woningportefeuille in Nederland overnam. Round Hill heeft sinds haar oprichting met succes meer dan 100.000 residentiele units in Europa gekocht en beheerd en is een van de grootste private woningbeleggers in Nederland en Tsjechië.

De transactie werd juridisch begeleid door Loyens & Loeff. De portfolio wordt gefinancierd door ABN Amro. Grouwels Vastgoed werd bij de verkoop geadviseerd door Van Dijk & Ten Cate Vastgoed Adviseurs. Savills adviseerde Round Hill Capital bij de aankoop en voerde een zogeheten Red Flag technisch due diligence uit van 34 locaties, in totaal 980 woningen en 23 commerciële ruimtes. 

Michael Bickford, oprichter en ceo van Round Hill Capital over de acquisitie: ‘Deze acquisitie bevestigt onze toewijding aan onze activiteiten in Nederland en is in lijn met onze Europese investeringsstrategie in woningen. We zullen onze woningportefeuille op een verantwoordelijke en betrouwbare wijze blijven beheren om ervoor te zorgen dat onze huurders profijt zullen hebben van onze lange termijn focus en van onze expertise in beheer van residentieel vastgoed.’

Piet Bougie, directeur Onroerend Goed van Grouwels: ‘De verkochte portefeuille wordt gevormd door woningen in gebieden waar Grouwels Vastgoed nog maar weinig bezit had en die geen deel meer uitmaken van de beoogde kerngebieden. Momenteel is Grouwels in onderhandeling over de aankoop van diverse andere complexen die beter in haar portefeuille passen.’

 

Reageer op dit artikel