nieuws

Propertize verkoopt voor 174 miljoen kantorenportfolio

Beleggingen

DW Partners en Whitewood Capital hebben voor 174 miljoen euro een kantorenportefeuille van Propertize gekocht. Dat bevestigen Propertize en Whitewood.

Propertize wil de verkoop niet nader toelichten. Frédéric Van der Planken, managing director van de Antwerpse vastgoedbelegger Whitewood, is spraakzamer. ‘Het is een vriendelijke deal; zowel Propertize als wij zijn er blij mee.’ De portefeuille bestaat uit 36 kantoren met een totale oppervlakte van 158.000 m2, laat hij weten. ‘De gemiddelde bezettingsgraad is 70 procent. Driekwart van de vastgoedwaarde betreft kantoren in de Randstad. De huurcontracten hebben een gemiddelde looptijd van nog drie à vier jaar.’

De Amerikaanse vermogensbeheerder DW Partners heeft het meeste kapitaal ingebracht, aldus Van der Planken. ‘Wij zijn de junior partner in deze deal en zitten er voor ongeveer 10 procent in. Vanuit ons kantoor in Rotterdam gaan we deze value-add-portefeuille actief managen. De bezettingsgraad willen we opkrikken naar 80 à 85 procent. Over vijf jaar kunnen we dan een mooie exit maken.’ Grootste gebouwen uit de portefeuille zijn de Conclusion Tower van 26.000 m2 aan Herculesplein 80 in Utrecht en het Meininger Hotel aan Orlyplein 1 naast station Sloterdijk Amsterdam. ‘Het Meininger Hotel gaan we nog flink uitbreiden’, aldus Van der Planken.

Het is niet de eerste Nederlandse aankoop voor de partners. ‘Eerder dit jaar hebben we voor zo’n 50 miljoen euro een kantorenportefeuille van private families gekocht. Deze portfolio van 52.000 m2 bestaat uit drie kantoren in Amsterdam Zuidoost, één kantoor in West en een kantoor op het station van Maarsen.’ DW en Whitewood zijn nog lang niet uitgekocht. ‘De komende 24 maanden willen we een fonds met een omvang van 600 tot 700 miljoen euro opbouwen. Niet alleen in Nederland maar ook in België en Luxemburg.’

Reageer op dit artikel