nieuws

OCP en Heitman kopen 450 woningen in Amsterdam

Beleggingen

Orange Capital Partners (OCP) en Heitman hebben gezamenlijk een portefeuille van 450 bestaande woningen gekocht in de binnenstad van Amsterdam. De portefeuille is een mix van sociale- en vrijesectorwoningen. Verkopers zijn meerdere kleine verhuurders.

Naar verluidt bedraagt de koopsom 100 miljoen euro. Van de woningen ligt 85 procent binnen de ring A10. Het betreft woonblokken in Amsterdam-Zuid, -West en -Oost. Dit is de vijfde transactie sinds de oprichting van de joint venture tussen Heitman en OCP in december 2014. Naast de bestaande portefeuille van  1.000 woningen zijn OCP en Heitman ook betrokken bij de ontwikkeling van 500 sociale woningen voor starters in samenwerking met de ontwikkelaar Change= in Amsterdam-West. 

Victor van Bommel, oprichter van OCP: ‘Dit is een unieke acquisitie gezien de schaal van deze portefeuille en de uitstekende locaties. Met deze acquisitie zijn wij één van de grootste private eigenaren van woningen in Amsterdam. Wij zijn erin geslaagd om een zeer hoogwaardige woningenportefeuille op te bouwen in de sterkste markt van Nederland.’

CBRE adviseerde OCP/Heitman bij de aankoop van de portefeuille. Deutsche Bank is de financier van de transactie. 

Reageer op dit artikel