nieuws

Bouwinvest koopt zorgvastgoedprojecten Randstad

Beleggingen

Het Bouwinvest Healthcare Fund koopt twee zorgvastgoedlocaties in Mijdrecht en Ouderkerk aan de Amstel van Stichting Zonnehuisgroep Amstelland. Bébouw Midreth ontwikkelt er nieuwe woonzorgcomplexen en levert deze turnkey op aan Bouwinvest.

Stichting Zonnehuisgroep Amstelland werd hierbij geadviseerd door ABZV. De verkoop is in nauwe samenwerking met ZorgID tot stand gekomen. Het gaat om de zorgcomplexen Zonnehof Mijdrecht en Zonnehof Ouderkerk aan de Amstel. De locaties worden herontwikkeld naar nieuwe zorggebouwen en appartementen met zorgfaciliteiten.

Op de locatie aan de Dorpsstraat in Mijdrecht wordt de huisvesting van 45 intramurale cliënten van de Zonnehuisgroep en 29 zorgappartementen in de vrije verhuur ontwikkeld. De locatie aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel betreft de ontwikkeling van de huisvesting van 45 intramurale cliënten van de Zonnehuisgroep en 62 zorgappartementen in de vrije verhuur. Voor het ontwerp van de nieuwbouw zijn IAA Architecten en Rijnboutt betrokken.

De ontwikkeling zal door Bébouw Midreth, ZorgID en het Bouwinvest Healthcare Fund de komende maanden in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten en belanghebbenden worden afgerond, waarna de realisatie eind 2016 kan starten. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van VolkerWessels.

Erwin Drenth (manager Zorgvastgoed Bouwinvest Healthcare Fund): ‘Deze aankoop sluit nauw aan op onze visie dat kwaliteit van huisvesting doorslaggevend wordt in de keuze van een zorgappartement. Daarnaast is er momenteel voor het middensegment huur nog veel te weinig beschikbaar. Het Bouwinvest Healthcare Fund verwacht de komende jaren nog fors te investeren in vergelijkbare zorghuisvesting.’

Reageer op dit artikel