nieuws

Boelens de Gruyter koopt Môdrome van M7

Beleggingen

Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter is vanaf 11 mei 2016 eigenaar van Môdrome, het pand aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam West. Het pand is kenmerkend voor het zogenaamde Fashion District in Amsterdam. Verkoper is M7 Real Estate. Verkoopprijs bedroeg 6.042.500 euro (Kadaster).

Met de aankoop van dit pand breidt Boelens de Gruyter de Amsterdamse vastgoedportefeuille uit in een stadsdeel dat volop in ontwikkeling is. Directeur Maarten de Gruyter: ‘Wij geloven in het groeipotentieel van de locatie. De unieke sfeer van het pand maakt dat het perfect bij ons past.’

 

De sleuteloverdracht brengt geen veranderingen met zich mee voor de gebruikers van het pand. De ondernemers, veelal actief in de mode-industrie, blijven verzekerd van de voordelen en de gemakken die het pand en de voorname locatie hen biedt.

 

Het Môdrome werd in 1964 gebouwd naar een ontwerp van M.F. Duintjer en was oorspronkelijk een confectiefabriek van de firma Stibbe. De beton- en glasconstructie was typisch voor de functie van het gebouw en paste binnen de tijdsgeest, en het werk van de architect. Het gebouw meet ruim 5.000  m2 en is een gemeentelijk monument. 

 

Reageer op dit artikel