nieuws

Altera verwerft 66 appartementen Utrecht

Beleggingen

Altera Vastgoed koopt van Lithos bouw & ontwikkeling 66 te realiseren appartementen, een parkeergarage en horecaruimte in het project Neerlandia in Utrecht. Het project gaat dit kwartaal in aanbouw en wordt een jaar later opgeleverd.

Altera verwerft 66 appartementen Utrecht

Daartoe hebben partijen een koopovereenkomst getekend. Lithos heeft in een eerdere fase al 130 woningen en appartementen opgeleverd op het voormalige Prozee-terrein. Deze binnenstedelijke herontwikkelingslocatie ligt in de nabijheid van het centrum van Utrecht aan de Draadnagelweg in de wijk Oud Hoograven. Het betreft een voormalig fabrieksgebouw waarvan geveldelen worden behouden, gecombineerd met hedendaagse architectuur. De voormalige fabrieksschoorsteen wordt in ere hersteld.

Altera neemt alle 66 appartementen in belegging. De appartementen zullen worden verhuurd in het middensegment. De (voornamelijk) tweekamerappartementen krijgen een woonoppervlakte van gemiddeld 50 m2. Het appartementengebouw is energiezuinig en wordt uitgerust met zonnepanelen, zodat de servicekosten laag kunnen worden gehouden. Altera richt zich met deze aankoop op jonge professionals die vanwege de uitstekende arbeidsmarkt en ligging van Utrecht in de stad willen blijven wonen.

Altera neemt ook de horecaruimte van ruim 300 m2 in belegging. Hiervoor wordt op korte termijn gestart met de werving van een geschikte exploitant. De horecaruimte krijgt een zonnig terras aan het Merwedekanaal. Door de samenwerking met Altera kan Lithos het gehele project spoedig in aanbouw nemen en tot afronding van de nieuwe woonbuurt komen. Lithos neemt naast de realisatie van de appartementen en horeca ook de aanleg van de openbare ruimte voor haar rekening. 

 

Reageer op dit artikel