nieuws

Aankoop voor logistiek megaproject Roosendaal

Beleggingen

Logistics Capital Partners heeft in een joint venture met het Duitse vastgoedbedrijf Dietz een bedrijventerrein van 21 hectare aangekocht in Roosendaal. De partijen gaan op deze locatie een distributiecentrum van 100.000 m2 realiseren of meerdere gebouwen voor een logistieke campus.

Aankoop voor logistiek megaproject Roosendaal

Daarmee kan dit het grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland worden. Het betreft het uit de jaren vijftig daterend terrein op het bedrijventerrein Majoppenveld Noord, waar tot eind 2015 een gloeilampenfabriek van Philips was gevestigd. Het terrein is inmiddels voor een deel gesaneerd en zal eind 2016 schoon worden opgeleverd zodat het kan worden herontwikkeld voor grootschalige logistieke dienstverlening. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Logistics Capital Partners koopt het terrein samen met het Duitse bedrijf Dietz AG, waarmee de onderneming eerder in Nederland heeft samengewerkt. Het voormalige fabrieksterrein in Roosendaal is een van de weinige locaties in Nederland met ruimte voor een distributiecentrum van zo’n 100.000 m2, of meerdere grote gebouwen voor een nieuw bedrijfspark of campus. Het bedrijventerrein is gevestigd aan snelweg A58, de belangrijkste zuidelijke transportas in Nederland.

In Nederland ontwikkelt Logistics Capital Partners al het 56.000 m2 grote distributiecentrum voor Primark in Roosendaal op bedrijventerrein Borchwerf II. Kristof Verstraeten, managing director van Logistics Capital Partners, spreekt van een aanhoudende vraag van logistieke eindgebruikers. ‘Het terrein in Roosendaal is uitstekend gepositioneerd en biedt belangrijke kansen en mogelijkheden voor ambitieuze logistieke eindgebruikers om zich op deze strategische locatie in de Europese Unie te vestigen.’

Wolfgang Dietz, chairman van Dietz AG, stelt: ‘Deze transactie markeert onze verdere internationale uitbreiding, in samenwerking met LCP. Onze strategie is om sterke locaties en kwalitatieve objecten aan te kopen die een aanvulling zijn op onze activiteiten en sterke groei in Duitsland.’ Nederland is volgens de partners de belangrijkste logistieke toegangspoort naar Europa. De locatie in Roosendaal biedt toegang tot de belangrijkste Europese consumentenmarkten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. 

Reageer op dit artikel