nieuws

Syntrus Achmea koopt woningen Den Bosch

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van haar klanten 34 appartementen gekocht aan de Rijzertlaan in Den Bosch. De appartementen zijn deze maand opgeleverd door Janssen de Jong uit Son.

De appartementen variëren tussen de 80 en 102 m2 en zijn voorzien van een keuken en badkamer. Elke woning heeft een eigen parkeerplaats en berging. De huren liggen tussen 785 en 930 euro per maand. Alle appartementen zijn verhuurd. De locatie aan de Rijzertlaan, waar ooit de Keuringsdienst van Waren was gevestigd, ligt vlakbij winkelcentrum De Helftheuvel. In het plan zijn ook achttien grondgebonden koopwoningen opgenomen die Janssen de Jong op de particuliere markt heeft verkocht.

Syntrus Achmea zegt met deze acquisitie aan de vraag naar meer vrije sector huurwoningen in Den Bosch te voldoen. De provinciehoofdstad is een van de steden in Noord-Brabant met een sterke economie en een bovenregionale aantrekkingskracht op de woningmarkt. Eerder dit jaar kocht de vermogensbeheerder in Willemspoort, tussen het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Koning Willem 1 College, al 152 middeldure huurappartementen.

‘Er is een grote vraag naar vrije sector huurwoningen op de woningmarkt. Wij hebben namens onze klanten veel geld beschikbaar om te investeren in deze woningen. Dat kunnen zowel bestaande complexen zijn als nieuwbouwprojecten’, aldus directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Reageer op dit artikel