nieuws

Staalbankiers verkoopt voor 24 miljoen woningportefeuille

Beleggingen

Garden-End Building heeft voor ruim 24 miljoen euro een woningportefeuille gekocht van een woningmaatschap van Staalbankiers. Dat blijkt uit onderzoek van Vastgoedmarkt Research. Volgens bronnen is Garden-End een bv van vastgoedbelegger Harry Hilders.

Het exacte aantal woningen is vooralsnog lastig te bepalen op basis van de hypothecaire aktes van het Kadaster. Wel is duidelijk dat de woningen een gemiddeld vloeroppervlak van 100 m2 hebben. De appartementen variëren in oppervlakte van 70 tot 90 m2. De koopsom bedraagt 24,1 miljoen euro. De verkoper is stichting Woningmaatschap XXXVI, een vehikel van Staalbankiers.

Ingewijden stellen dat vastgoedbelegger en Urban Intrest-eigenaar Harry Hilders achter Garden-End zit.  Eind 2015 kocht het fonds 117 woningen en vier wijkwinkelcentra van Dela Vastgoed. Het is geen nieuw vastgoedfonds. In Vastgoedmarkt dook Garden-End Building al in 2005 toen, toen het bedrijfsvastgoed verkocht. Hilders lijkt weer nieuw leven in het fonds te blazen sinds hij medio 2015 de Duitse winkelportefeuille voor 700 miljoen euro aan Deka Immobilien verkocht. Hilders was samen met Ronnie Rosenbaum eigenaar van D&R Invest.

Het betreft onder meer appartementen aan Dr. Struykenstraat in Breda, appartementen aan Diepenbrockweg in Dordrecht, appartementen aan Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven en woningen aan Heinsiusstraat in Oosterhout. In de portefeuille zitten ook woonhuizen aan Wurfbainlaan in Rheden, appartementen aan Kerkwervesingel in Rotterdam en appartementen aan Generaal Barberstraat in Tilburg.

Verder melden de aktes woningen aan Hovenierstraat en Houtdraaierstraat in Alkmaar, 24 appartementen aan Korte Promenade 24-71 in Almere, woonhuizen aan Leidijk en Helling in Drachten, woonhuizen aan Naereboutstraat in Koudekerke en appartementen aan Goudmos in Nieuwerkerk aan den IJssel. 

Reageer op dit artikel