nieuws

Servatius verkoopt 129 woningen aan Haagse belegger

Beleggingen

Woningcorporatie Servatius heeft een woningportefeuille verkocht van 111 eengezinswoningen en achttien meergezinswoningen in Maastricht en omstreken. Het is de laatste complexgewijze verkoop, stelt Servatius. Het Kadaster meldt een koopsom van 16,575 miljoen euro.

Dat meldt vastgoedadviseur Capital Value, die Servatius begeleidde bij de verkoop. De portefeuille is verkocht aan een niet nader genoemde woningexploitatiemaatschappij die de woningen in een nader op te richten woningmaatschap onder gaat brengen. Vastgoedmarkt begrijpt uit betrouwbare dat de koper Vastgoed Syndicering Nederland uit Den Haag is. Eigenaar Dick van Seventer plaatst de woningportefeuille in een maatschap voor particuliere beleggers. 

De Autoriteit Woningcorporaties van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft conform de Woningwet haar goedkeuring aan deze transactie verleend. Margot Verbiesen, hoofd verkoop bij Servatius: ‘Voorlopig is dit de laatste complexgewijze verkoop van Servatius. Met deze laatste verkoop hebben wij voldoende middelen vrij kunnen maken om versneld af te lossen en onze portefeuille verder te verduurzamen.’ Kees van Harten, directeur bij Capital Value: ‘Ook deze derde verkoop voor Servatius is het resultaat van een zeer succesvolle samenwerking tussen een woningcorporatie en een belegger.’ De juridische begeleiding is verzorgd door Loyens & Loeff.

 

Reageer op dit artikel