nieuws

Japanse uni Maastricht wordt zorg- en studentencampus

Beleggingen

De Japanse universiteit Teikyo verliet in 2014 Annadal-complex in Maastricht. Belegger Capricorn Capital Group en ontwikkelaar All-In Real Estate realiseren er een zorg- en studentencampus.

De partners hebben het complex aan Brouwersweg 100 in Maastricht voor 20 miljoen euro gekocht van Grouwels Vastgoed, aldus Kadaster-cijfers. Het complex heeft een totale omvang van 47.600 m2 brutovloeroppervlak, bestaande uit bijna 400 studentenkamers en 16.300 m2 kantoorruimte geschikt voor zorggerelateerde doeleinden.

Tot september 2014 was Teikyo Europe gevestigd in dit voormalige ziekenhuiscomplex. Deze Europese vestiging van de Japanse universiteit was van plan er een grote studentencampus te realiseren. Een gebrek aan Japanse studenten noopte Teikyo echter de ambities in de ijskast te zetten en de universiteit zelfs te sluiten. Teikyo heeft het complex begin 2015 verkocht aan Grouwels Vastgoed, die het op zijn beurt onlangs aan Capricorn Capital en All-in Real Estate heeft afgestoten.

Belangrijkste huurders van het Annadal-complex zijn Universiteit van Maastricht en Stichting Studenten Huisvesting. De universiteit heeft 268 kamers in gebruik voor studenten uit binnen- en buitenland. SSH heeft nog een huurcontract lopen van 22 jaar voor 124 studentenkamers. Ook zijn er diverse (privé)klinieken, huisartsen en een apotheek gevestigd.

De nieuwe eigenaren zijn van plan er een volwaardige zorg- en studentencampus met de naam Annadal Campus te realiseren, met onder meer 250 extra studentenkamers. Elders in Maastricht, in het voormalige Bonnefanten College aan Tongerseweg 135, realiseren de partners al 257 studentenkamers.

Reageer op dit artikel