nieuws

Havenschap Moerdijk koopt fabrieksterrein Moerdijk

Beleggingen

Tetra Pak heeft het fabrieksterrein aan de Oostelijke Randweg 48 in Moerdijk aan het Havenschap Moerdijk verkocht.

Het object ligt aan het water en bestaat uit diverse gebouwen. De totale oppervlakte van het terrein omvat 9 hectare. Als gevolg van de afnemende vraag in Centraal- en Noord-Europa naar kartonnen drankverpakkingen en de hieruit voortvloeiende overcapaciteit in Europa, in combinatie met de ontwikkeling van een nieuwe printtechnologie, deed Tetra Pak in 2014 doen besluiten de productie in Moerdijk te beëindigen.

Het Havenschap Moerdijk is een gemeenschappelijke regeling van de Provincie Noord Brabant en de Gemeente Moerdijk. Zij hebben de locatie aangekocht om het opnieuw uit te geven aan bedrijven die watergebonden zijn en zorgen voor overslag van lading. Het Industrial & Logistics team van JLL heeft het verkoopproces begeleid namens Tetra Pak.

Reageer op dit artikel