nieuws

Habion voegt 374 woningen toe aan portfolio

Beleggingen

Habion, een landelijke woningcorporatie voor ouderen, heeft haar vastgoedportefeuille de afgelopen maanden uitgebreid met 374 woningen in Amsterdam en Utrecht.

Begin dit jaar heeft Habion een nieuwbouwproject aan de Polderweg en het Dulcie Septemberpad in de wijk Oostpoort in Amsterdam in portefeuille genomen. Dit gebouw biedt zestig woningen en voorzieningen voor mensen die (intensieve) zorg nodig hebben. Het is deels verhuurd aan zorgorganisatie Amstelring. In een ander deel van het gebouw zijn achtten vrijesector huurwoningen voor senioren gerealiseerd plus twintig parkeerplaatsen.

Dit is het tweede project van Habion in Amsterdam. In de zomer van 2015 werd Jeruzalem Staete aan het Robert Kochplantsoen opgeleverd. Dit nieuwe appartementengebouw omvat 84 sociale huurwoningen voor zelfstandig wonende ouderen. De ruimten op de begane grond zijn verhuurd aan organisaties die extra voorzieningen bieden voor de huurders en de buurt, zoals een gezondheidscentrum, fysiotherapiepraktijk en beautysalon.

Eind vorig jaar kocht Habion van woningcorporatie SSH vijf objecten in Utrecht met in totaal 212 huurwoningen voor ouderen. De appartementen zijn gelegen aan het Willem van Abcoudeplein, de Hartogstraat, de Amsterdamsestraatweg, Plantage en Ondiep-Zuidzijde in Utrecht. Deze acquisities passen in de strategie van Habion om de vastgoedportefeuille uit te breiden in Amsterdam en Utrecht.

Reageer op dit artikel