nieuws

Credit Suisse verkoopt vastgoedportfolio van 380 miljoen

Beleggingen

Credit Suisse heeft een Nederlandse portefeuille met 140.000 m2 commercieel vastgoed verkocht aan het Britse MCAP Global Finance. De boekwaarde van de portfolio bedraagt ongeveer 380 miljoen euro.

Dat meldt NL real estate, die in samenwerking met partner Knight Frank Credit Suisse heeft geadviseerd bij de verkoop. Het is een van de grootste commerciële vastgoedtransacties in Nederland dit jaar. De portefeuille bestaat uit veertien objecten met een totale metrage van 140.000 m2. Het Ongeveer 85 procent van de portefeuille ligt in de Randstad in de belangrijkste steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Driekwart van de huurinkomsten uit de portefeuille bestaat uit kantoren, terwijl de rest van de portefeuille bestaat uit retail, hotel, logistiek en educatief onroerend goed.

De portefeuille is verkocht door Credit Suisse ten behoeve van twee open-end fondsen, CS Euroreal en CS Property Dynamic. Het vastgoed is aangekocht door een gelieerde partner van MCAP Global Finance. MCAP Global Finance is een Britse dochteronderneming van de in New York gevestigde vermogensbeheerder Marathon Asset Management. Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt, maar de boekwaarde van de portefeuille ligt rond de 380 miljoen euro.

Fred Rikken, partner bij NL real estate, stelt dat de portefeuille ‘een uitstekende exposure op de belangrijkste kantoorlocaties in Nederland biedt, waar de vraag van beleggers momenteel sterk is’. ‘Steeds meer beleggers zijn op zoek naar mogelijkheden om kapitaal te plaatsen buiten de traditionele core Europese markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland, waarbij Amsterdam in het bijzonder een aantrekkelijke markt is.’

Credit Suisse werd geadviseerd door NL real estate in samenwerking met hun partner Knight Frank. Marathon Asset Management werd geadviseerd door CBRE. Juridisch werd verkoper bijgestaan door Houthoff Buruma en koper door Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel