nieuws

Corum verwerft Galapagos-kantoor op Leiden Bio Science Park

Beleggingen

De Franse belegger Corum heeft het bedrijfsverzamelgebouw Beagle Zernike in Leiden gekocht van vof The Beagle. Het gebouw op Leiden Bio Science Park bestaat uit 4.250 m2 v.v.o kantoor- en laboratoriumruimte en 72 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Vof The Beagle is een joint venture van J.P. van Eesteren en PCS  Design & Construction. Het bedrijfsverzamelgebouw met kantoren en laboratoria ligt aan Zernikedreef 16. Het pand is langjarig en tegen marktconforme condities verhuurd aan Batavia Biosciences en Galapagos. In tegenstelling tot veel andere objecten in de omgeving ligt Beagle Zernike op eigen grond.

Leiden Bio Science Park kent momenteel geen leegstand. Het gebied is sterk in ontwikkeling door onder andere de nieuwbouw en verhuur van dit gebouw en van de objecten die afgelopen jaren gerealiseerd zijn voor Avery Dennison en Astellas.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft de transactie namens Corum begeleid. Dit is de vijfde koop van de Franse vermogensbeheerder in Nederland in korte tijd. Corum kocht onder begeleiding van Appelhoven Vastgoedadviseurs een kantoorgebouw in Zoetermeer, een bedrijfsmatig object in Venlo en het nieuwe Novotel-hotel in Hoofddorp. Ook verwierf Corum een Gamma in Nijmegen.

De verkoper werd geadviseerd  door DTZ Zadelhoff in collegiale samenwerking met 3stone Real Estate. Loyens & Loeff begeleidde de verkoper juridisch. Albers en van Tienen notarissen trad op als notaris en Search als technisch adviseur voor de koper. Atlas tax begeleidde de koper fiscaal. 

Reageer op dit artikel