nieuws

Bouwfonds IM komt met nieuw parkeerfonds

Beleggingen

Bouwfonds Investment Management heeft Bouwfonds European Real Estate Parking Fund (Berepf) III opgericht.

Bouwfonds IM komt met nieuw parkeerfonds

Het nieuwe fonds wil 125 miljoen euro ophalen bij Duitse institutionele beleggers. Het totaal beoogde volume is 300 miljoen euro. Het fonds gaat beleggen in parkeergarages in stadscentra, transportknooppunten en bij ziekenhuizen, in Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, de Benelux en Scandinavië. Algemeen directeur Martin Eberhardt van Bouwfonds IM Duitsland verwacht in de komende weken nieuwe aankopen bekend te kunnen maken.

Een eerste aankoop voor het fonds werd eind december 2014 al bekend gemaakt. Toen kocht Bouwfonds Investment Management voor ongeveer 130 miljoen euro de parkeergarage Mahler (1.755 parkeerplaatsen) aan de Amsterdamse Zuidas.  Bouwfonds kocht Mahler van Q-Park, dat de garage langjarig blijft exploiteren.

Berepf III heeft de juridische structuur van een Duits Spezialfonds voor vastgoed.

Reageer op dit artikel