nieuws

Belgisch fonds koopt 190 studentenwoningen Haaglanden

Beleggingen

Xior Student Housing koopt onder voorbehoud voor 24 miljoen euro twee studentencomplexen in Den Haag en Delft. Het gaat respectievelijk om nieuwbouw (Den Haag) en een combinatie van transformatie en nieuwbouw (Delft).

Xior is sinds eind 2015 een aan de Brusselse beurs genoteerd vastgoedfonds (B-REIT), gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland. Het fonds haalde daarbij bijna 88 miljoen euro op, mede bedoeld voor nieuwe overnames van studentencomplexen. Deze acquisitie met een globale investeringswaarde van 24 miljoen euro volgens de huidige ingeschatte huurwaarden, zal gebeuren door overname van 100 procent van de aandelen van twee vastgoedvennootschappen.

De transactie is nog wel afhankelijk van due diligence en een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden. De overname is voorzien in medio 2017. De verkopers maakt Xior niet bekend. Voor zover Vastgoedmarkt begrijpt, is Nu Projectontwikkeling ontwikkelaar van het nieuwbouwpand in Den Haag. Vorig jaar had de ontwikkelaar deze en andere projecten verkocht aan een Duitse vastgoed-cv. Het pand wordt gerealiseerd aan de Waldorpstraat in Laakhaven-West, waar de projectontwikkelaar de komende maanden en jaren ruim 1.000 woningen in de pijplijn heeft.

Het Haagse complex met 72 zelfstandige studio-appartementen bestaat uit twee gebouwen, waarbij elk gebouw volstrekt zelfstandig is. Het pand in Delft wordt (her)bouwd aan Antonia Veerstraat 1-15 en bestaat uit 118 units. Het betreft gedeeltelijk nieuwbouw en gedeeltelijk transformatie. De overname is eveneens voorzien voor medio 2017. Christian Teunissen, ceo van Xior: ‘Met deze acquisitie zullen wij in staat zijn om onze aanwezigheid in de bestaande markt Den Haag verder te bestendigen, en breiden wij tevens uit naar een grote studentenstad zoals Delft. Xior versterkt hiermee haar positie in Nederland in lijn met de beoogde groeistrategie.’

De vastgoedportefeuille van Xior bestond eind 2015 uit 48 gebouwen met een waarde van 196 miljoen euro. Daarvan stonden er elf in Nederland. Het gaat onder meer om studentencomplexen in Breda, Maastricht (Vijverdalseweg 2 en Wycker Grachtstraat 2-2A), Den Haag (Eisenhowerlaan 146-148) en Tilburg (Enschotsestraat 78-84).

Reageer op dit artikel