nieuws

Altera koopt 35 woningen Hoofddorp

Beleggingen

Altera Vastgoed heeft met Novaform Vastgoedontwikkelaars een koopovereenkomst getekend voor 35 te realiseren eengezinswoningen in het project Noorderkwartier in Hoofddorp.

Novaform heeft in het Noorderkwartier 79 woningen ontwikkeld op de voormalige Woodward-locatie. Deze binnenstedelijke herontwikkelingslocatie ligt nabij het centrum van Hoofddorp bij Hoofdweg 601. Altera neemt 35 eengezinswoningen in belegging. De woningen zullen worden verhuurd in het middensegment. De woningen met vier slaapkamers zijn 113 en 117 m2 groot, zijn energiezuinig en worden uitgerust met zonnepanelen en dakkapellen.

De overige 44 woningen zijn eind 2015 in verkoop gegaan en nagenoeg allemaal verkocht. Er zijn nog drie woningen in optie. Door de samenwerking met Altera kan Novaform het gehele project spoedig in aanbouw nemen. Novaform neemt naast de realisatie van de woningen ook de aanleg van de openbare ruimte voor zijn rekening.

Het project gaat vanaf het vierde kwartaal in aanbouw en wordt een jaar later opgeleverd. Voor Altera is deze aankoop de tweede geslaagde acquisitie in korte tijd in Hoofddorp. Eind 2015 tekende het fonds ook al voor de aankoop van 63 appartementen in het project Portale in het centrum van Hoofddorp. Dit project is sinds begin 2016 in aanbouw. 

Reageer op dit artikel