nieuws

WDP slaat weer flink toe in Nederland

Beleggingen

Het Belgische WDP kondigt voor 37 miljoen euro aan acquisities aan. In Duiven en Amsterdam koopt het beursgenoteerde logistieke vastgoedfonds twee panden, verhuurd aan G4S. Verder wordt WDP eigenaar van een air freight pand op de luchthaven Schiphol, verhuurd aan een internationale logistieke dienstverlener, en in Bleiswijk van 7 hectare bouwgrond.

Deze transacties zorgen er voor dat voor 2016 reeds ruim 100 miljoen euro aan investeringen is ingevuld van het in februari 2016 aangekondigde groeiplan 2016-2020. Dat plan voorziet in investeringen ter waarde van één miljard euro, waardoor de totale beleggingsportefeuille groeit naar 3 miljard euro. Ruwweg de helft van de WDP-portefeuille is Nederland  gesitueerd. Om de sterke groei van de Nederlandse belangen koos het bedrijf vorig jaar voor een tweede beursnotering in Amsterdam.

Enerzijds verwerft WDP de logistieke gebouwen en grondpotentieel van vastgoedontwikkelaar Maasstede, die zich op andere segmenten binnen de vastgoedsector wenst toe te spitsen. Het betreft twee panden binnen het logistieke segment van de high security van in totaal circa 5.300 m2 te Duiven (Typograaf 2) en Amsterdam (Maroastraat 81), die voor een termijn van twaalf jaar verhuurd zijn aan de Cash Solutions-afdeling van G4S. Tegelijk verwerft WDP een oppervlakte van circa 7 ha (Maansteenweg/Spectrumlaan) aan grondpotentieel voor de toekomst, grenzend aan de bestaande WDP-locatie voor huurder MRC Transmark te Bleiswijk. De locatie maakt deel uit van het Prisma Bedrijvenpark, logistieke hotspot in Nederland en centraal gelegen in de Randstad.

Een tweede transactie betreft de verwerving van een air freight pand (Folkstoneweg 65) van ongeveer 8.300 m2, gelegen in tweede linie op de luchthaven van Schiphol. WDP heeft hiervoor een principeovereenkomst gesloten met de eigenaar van deze locatie. Het pand is verhuurd aan een internationale logistieke dienstverlener op basis van een huurcontract van vijf jaar vast, die op deze locatie de overslag van bloemen voor grote sierteelthandelaren – een strategische logistieke niche op de luchthaven van Schiphol – verzorgt.

Beide transacties betreffen een investeringsbudget voor WDP van circa 37 miljoen euro. WDP verwacht voor de totaliteit van deze beide transacties een initieel brutohuurrendement voor het verhuurde gedeelte van 7,5 procent te genereren.

Joost Uwents, ceo van WDP: ‘Via deze aankopen kunnen we kwalitatieve huurders, nieuwe segmenten en complementaire sites aan onze vastgoedportefeuille toevoegen in onze kernmarkt Benelux. Bovendien ondersteunen ze ons nieuw groeiplan 2016-20, via een combinatie van onmiddellijk renderende activa en ontwikkelingspotentieel op middellange termijn.’

Reageer op dit artikel