nieuws

Vastned koopt voor 23 miljoen retail

Beleggingen

Vastned heeft acquisities gedaan in Parijs en Utrecht voor in totaal 23,0 miljoen euro.

In Utrecht kocht Vastned Vredenburg 9 voor 14,9 miljoen euro. Dit gebouw van bijna 1.600 m2 met een brede façade van ruim twintig meter ligt in hartje Utrecht aan het Vredenburgplein, schuin tegenover de flagship store van Zara, Starbucks en de nieuwe entree van het grootste treinstation van Nederland.

Het jongerenfashionmerk CoolCat huurt in totaal ruim 830 m2 verdeeld over drie verdiepingen. In de kelder met een entree op de begane grond huurt het schoenenmerk Sacha ongeveer 400 m2. Op de derde verdieping zullen vier appartementen worden gecreëerd. De verkopers waren Tristan Capital Partners en Timeless Investments, die werden geadviseerd door Brickstone Retail.

Na de eerste acquisities in rue des Rosiers vorig jaar, breidt Vastned de cluster in de historische wijk Le Marais uit met rue des Archives 21 voor 8,1 miljoen euro. Het fashionmerk Sandro Men huurt de high street shop van bijna 160 m2, die verdeeld is over de begane grond en de kelder.

Deze winkel is gelegen op het beste stuk van één van de populairste winkelstraten in Le Marais voor high-end en luxueus winkelen met naast Sandro onder andere Gucci, Moncler, The Kooples, bijzondere boetiekjes maar ook trendy bars en restaurants. De verkoper was een Frans family office. Vastned werd bij deze transactie geadviseerd door Jerome Elkoubi Transactions en Taylor Wessing. 

Reageer op dit artikel