nieuws

Recordbelegging in commercieel vastgoed

Beleggingen

Vers kapitaal dat zich op professioneel vastgoed richt, groeide in 2015 wereldwijd aan tot het nieuwe recordbedrag van 443 miljard dollar (391 miljard euro). Dat staat te lezen in een rapport van Cushman & Wakefield.

Recordbelegging in commercieel vastgoed

De toename in beschikbaar kapitaal bedroeg in 2015 3 procent. Zuidoost-Azië staat op kop met een groei aan investeringen van 8 procent. Daardoor steeg het beschikbare bedrag tot 131 miljard dollar. Ondanks deze stijging trekt de regio toch het minste kapitaal aan. Zowel in EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika) als in Noord- en Zuid-Amerika groeiden de investeringen met minder dan 2 procent. Binnen EMEA werd er 143 miljard dollar aan nieuw kapitaal geïnvesteerd. Noord- en Zuid-Amerika trekken nog steeds de grootste hoeveelheid aan: 169 miljard dollar aan beschikbaar kapitaal.

Meer dan de helft van de investeerders (58 procent) concentreert zich op één land. Er zijn meer op één land gerichte fondsen in Noord- en Zuid-Amerika (48 procent) en Zuidoost-Azië (30 procent) dan in EMEA (22 procent). 

 

Reageer op dit artikel