nieuws

Plaza West ontwikkelt 542 appartementen Haarlem-West

Beleggingen

Plaza West Haarlem heeft een grondpositie van 5 hectare met daarop 10.000 m2 bestaande retail en een ontwikkelingspotentie van ruim 600 woningen in Haarlem-West aangekocht van Westgracht Vastgoed.

Plaza West Haarlem, een privaat samenwerkingsverband, gaat gefaseerd 542 appartementen, 3.500 m2 retail en bijbehorende parkeergelegenheid realiseren aan de Menno Simonszweg in Haarlem. Het bestaande retailgebouw zal verder uitgebreid worden met de komst van Fit For Free en Monkey Town die per 1 april hun deuren zullen openen. Daarnaast worden er op korte termijn 63 studio’s ontwikkeld in/op het bestaande winkelgebouw. Op dit moment zijn de ketens Albert Heijn, Aldi, Gall & Gall, Etos en Action gevestigd op de locatie.

Ontwikkelaar Han Kleinjan: ‘De komst van Fit for Free en Monkey Town en de upgrade van het bestaande winkelcentrum zullen het gebied nog aantrekkelijker maken voor de inwoners van Haarlem en daarbuiten. Ook de nieuwbouwappartementen zullen de kwaliteit van het gebied verder verhogen. Deze kenmerken zich door een hoogwaardig opleveringsniveau, comfortabele buitenruimte en ruim voldoende parkeergelegenheid.’

De woningen zullen gefaseerd, verdeeld over zes gebouwen, worden ontwikkeld. NIBC heeft de financiering voor de acquisitie verstrekt. CBRE heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aantrekken van de financiering en heeft de koper begeleid bij het financieringsproces. Koper werd op juridisch gebied bijgestaan door Boekel, financier door Houthoff Buruma en verkoper door Baker & McKenzie. CBRE treedt eveneens op als verkopend adviseur namens Plaza West Haarlem.

Reageer op dit artikel